Natuurmonument De Beer

De Waard vertoonde zijn film voor de Tweede wereldoorlog onder de titel 'Vogels en landschap van De Beer'. Van deze laatste film is tot op heden nog geen exemplaar gevonden. Het zou overigens heel wel mogelijk zijn dat De Waard in zijn film uit 1948 materiaal uit zijn eerdere film heeft gebruikt.

De versie die hier wordt getoond, is een sterk verkorte versie van de film. Deze is samengesteld uit de originele, lange versie met een duur van 70 minuten. De verkorte film staat op een DVD bij het boek 'Een eeuw vogels beschermen' (zie onder). Om vele redenen is de aanschaf van dit boek zeer zeker de moeite waard,

Het commentaar bij de film komt uiteraard niet voor bij de originele film. Het boek dat in het commentaar nog wordt aangekondigd, is het in oktober 2007 verschenen boek 'Een eerste klas landschap'. In het commentaar wordt verder gesproken over het bootje de Mary Cok. Dat is niet terecht; de boot in de film is de Berghaven (zoals ook heel even is te zien).

 

 

Boek

Dit filmfragment staat op de DVD vol met vogelfilms bij het boek 'Een eeuw vogels beschermen' van Franks Saris (red.), 344 pagina's, gebonden, full colour. Prijs 49,95, ISBN: 978-90-5011-237-6. Het boek is inmiddels uitverkocht. Wel is het tweedehands verkrijgbaar.

 

Logo

Laatste wijziging

15 oktober 2018

Elders

De originele (en volledige) film bevindt zich in het Gemeentearchief van Rotterdam. Een kopie van deze film op DVD kunnen desgewenst door het Stadsarchief van Rotterdam geleverd worden. Voor details zie de website van het Stadsarchief Rotterdam.

Terzijde

Krantenbericht

Rotterdamsch Nieuwsblad 13 januari 1939.