Natuurmonument De Beer

 

Einde

Laatste wijziging

15 oktober 2018

Toelichting bij de afbeeldingen

Van veel foto's is een betere kwaliteit op aanvraag beschikbaar. Aanvraag.

 

 1. Strand na een noordwesterstorm, 1962. Er viel regelmatig heel wat te jutten. Foto Gerard Ouweneel.

 2. Zeediertjes vangen bij de Zuidpier, begin jaren zestig. In het midden Gerard Ouweneel. Foto Peter Rooy/collectie Gerard Ouweneel.

 3. Op het strand met een dode Zilvermeeuw. Foto Gerard Ouwneeel.

 4. Ook toen van De Beer alleen nog maar het strand resteerde, was het in de nazomer/najaar heel goed om vogels te vangen met nylonnetten om ze te ringen. Foto J. de Haas.

 5. Met toestemming het gehele weekeinde kamperen op De Beer om vogels te ringen. Op de achtergrond speelt de afbraak van de Beer zich in alle hevigheid af, augustus 1963. Foto J. de Haas.

 6. Dode bruinvis op het strand, december 1964. Foto Gerard Ouwneeel.

 7. Het kadaver van de bruinvis werd onthoofd. De kop werd gedeponeerd in een Carlsbergkrat die volop op het strand lagen, en meegenomen, december 1964. Foto Gerard Ouwneeel.

 8. Vogels determineren en ringen, augustus 1963. Foto J. de Haas.

 9. Zeediertjes vangen bij de Zuidpier, begin jaren zestig. In het midden Gerard Ouweneel. Foto Peter Rooy/collectie Gerard Ouweneel.

10. Een lid van de familie Ouweneel besluipt een morinelplevier, september 1959. Foto Karel Schot/collectie Gerard Ouweneel.

11. Morinelplevier op het Groene Strand van De Beer, september 1959. In de maanden augustus en september gingen altijd grote groepen vogelaars naar De Beer op zoek naar de wonderlijk tamme Morinelplevier. Foto Karel Schot/collectie Gerard Ouweneel.