EditRegion4

Publicaties van de Stichting Natuurmonument De Beer

[Laatste wijziging: 4 september 2015]

De Stichting Natuurmonument De Beer heeft veertig jaar bestaan, van 1935 tot 1975. In deze periode heeft de stichting, naast de ansichtkaarten, eigenlijk maar weinig publicaties uitgegeven. Het gaat onder andere om een drietal informatieboekjes en een foldertje.

Het natuurmonument "De Beer", eerste uitgave, 1951. [ pdf-document; opent in nieuw venster]

Het natuurmonument "De Beer", tweede uitgave, 1954. [ pdf-document; opent in nieuw venster]

Het natuurmonument "De Beer", derde uitgave, 1961. [ pdf-document; opent in nieuw venster]
Natuurmonument De Beer was toen al in verregaande staat van onttakeling. Het noordoostelijke deel, inclusife de toegang, het huis van Korfmaker en het pavoljoen De Beer, waren al verdwenenen. Aan de zuidkant was een nieuwe ingang gemaakt. Daar stond ook het nieuwe paviljoen en het nieuwe huis van Korfmaker (dat later weer zou verhuizen naar de ingang van de Kleine Beer). Zie ook de begeleidende brief bij deze uitgave: Begeleidende brief bij de derde uitgave, 1961. [ pdf-document; opent in nieuw venster]

Jaarverslag van de Stichting over het jaar 1965 [ pdf-document; opent in nieuw venster]
Het was het eerste jaarverslag van Stichting Natuurmonument De Beer dat in gedrukte vorm werd uitgebracht. [Men zou cynisch denken dat men nu, na de verkoop van De Beer, ruim bij kas]. Het is tevens het laatste jaarverslag waarin nog melding wordt gemaakt van de ontmanteling van De Beer.

Binnenkort ook het foldertje uit het begin van de jaren zestig met informatie hoe men bij de nieuwe ingang aan de zuidkant moest komen.