EditRegion4

Simon de Waard. Leven en werk van de Rotterdamse cineast en fotograaf

Omslag boek over Simon de WaardOnder deze titel is in augustus 2011 een boek over Simon de Waard verschenen. Het boek is geschreven door Ed Buijsman. Het boek telt 94 pagina's, is rijk geïllustreerd, heeft een formaat van 17,6 x 25,0 cm en heeft een omslag in kleur.

In OVT aandacht voor het boek

In de OVT-uitzending van 31 juli 2011 een kort gesprek over het boek over Simon de Waard dat toen op het punt stond om te verschijnen.

Even geduld ...

 

Over het boek

De Rotterdammer Simon de Waard (1905-1986) is bekend geworden als fotograaf, cineast en beroepsreiziger. Met zijn dood was een eind gekomen aan een bijzonder leven en zijn dood markeerde in aantal opzichten een einde. Hij was al voor de Tweede Wereldoorlog begonnen met vogelfotografie en -films Hij had - naar de huidige maatstaven - de grote vogelrijkdom aan het eind van de jaren veertig in Nederland vastgelegd op foto en film. In de jaren vijftig en zestig verzette hij de bakens en voorzag in zijn levensonderhoud met vertoningen van films en dia's over Europese landen voor een groot publiek. Toen De Waard in 1986 overleed, was dit allemaal voorgoed verleden tijd.

Dit boek beschrijft het leven van De Waard waarin hij zich geleidelijk ontwikkelde van vogelman tot schrijver, filmer en fotograaf. Daarna komt de periode aan bod dat De Waard zijn werkterrein had verbreed naar Europa, beroepsreiziger werd en lezingen met dia's en films gaf. Tot slot komt de ondergang van het vak van De Waard aan de orde.

Een van de bijlagen in het boek geeft een overzicht van het werk van De Waard op het gebied van film, fotografie en artikelen.

Over de auteur

Ed Buijsman (1948) verricht onderzoek naar veranderingen in Nederland en in het Nederlandse landschap in de afgelopen honderd jaar om te komen tot een beter begrip waarom veranderingen in Nederland plaatsvinden en welk gewicht hierbij aan natuur en milieu moet worden toegekend. Zo verscheen in 2007 van zijn hand het boek 'Een eersteklas landschap. De teloorgang van natuurmonument de Beer'.

Bestellen

Het boek is direct bij de auteur te bestellen. Maak hiervoor € 12,95 per exemplaar (inclusief verzendkosten) over op rekening NL20 ASNB 0707 1330 33 ten name van E. Buijsman, Houten onder vermelding van 'boek de Waard'. Vergeet ook niet om ons uw adres te laten weten, bij voorkeur via de e-mail (ed.buijsman@xs4all.nl).

 

 

29112014